Застапници на Samsung Climate Solutions

Со илјадници микродупки кои нежно и рамномерно го шират свежиот воздух низ секоја просторија,  WindFree™ технологијата ви овозможува удобно да живеете, работите и да се опуштите без да искусите непријатни ладни струи.

Како функционира?

Предниот панел се отвора, а режимот за брзо ладење брзо ја лади просторијата од агол до агол.
Поставената температура се постигнува во режимот за брзо ладење и предниот панел се затвора.
Режимот WindFree™ рамномерно шири свеж воздух низ илјадници микродупки.

WindFree™ ладење

Технологијата WindFree™ ја подобрува вашата удобност во затворените простории со користење на илјадници микро-дупки за рамномерно да го растера свежиот воздух без студен ветер. Во режимот WindFree™, воздухот нежно се шири, создавајќи средина „непојавен воздух“ што ви обезбедува целосна благосостојба дење и ноќе.

Паметно работење

AI Auto Comfort ве запознава со интелигентен начин на живеење. Ги анализира условите на вашата соба и шемите на користење, а потоа автоматски ја прилагодува температурата. Температурите може да се управуваат и со помош на апликацијата SmartThings.

Енергетска ефикасност

Компресорот на Samsung со технологија Digital Inverter Boost ви помага да заштедите на потрошувачката на енергија. Неговите силни неодимиумски магнети и пригушувач ја зголемуваат ефикасноста, брзо се ладат без трошење енергија, додека вибрациите и нивото на бучава се одржуваат на минимум.

Опсегот WindFree™:

Искусете ја врвната удобност

Новата палета WindFree™ на Samsung користи иновативни технологии за да обезбеди нови нивоа на удобност во секој простор – за да можете да доживеете врвна благосостојба без разлика каде сте или што правите.

 

 

 

 

Автоматска удобност со вештачка интелигенција

AI Auto Comfort ве запознава со интелигентен начин на живеење. За да го направи животот поедноставен и поефикасен, ги анализира условите во просторијата и шемите на користење. Врз основа на вашите преференции и надворешните температури, тој автоматски ја прилагодува температурата за да ги оптимизира климатските услови во просторијата, гарантирајќи целосен комфор во секое време.

 

 

 

 

Сензор за детекција на движење

Сензорот за откривање движење (MDS) ефикасно го лади домот со саморегулирање на активноста на клима уредот. Ако не се открие движење по 20 минути, тој автоматски ќе се префрли на режимот WindFree™ за заштеда на енергија, но ќе се врати во нормала откако ќе продолжи активноста. Овозможува и приспособена насока на протокот на воздух.

 

 

 

SmartThings 

Samsung SmartThings додава паметност во вашиот дом. Поврзете, автоматизирајте и управувајте со сите ваши уреди и електроника компатибилни со Samsung и SmartThings со една апликација, лесна за употреба. Откако ќе го креирате вашиот профил SmartThings, апликацијата автоматски наоѓа компатибилни уреди.

 

 

 

Tri-Care Filter

Одржувајте го воздухот хигиенски со филтерот Tri-Care. Нејзините три слоја вклучуваат филтер со висока густина кој извлекува големи честички од домашна прашина, влакна и животински влакна. Исто така, има филтер за обложување со зеолит кој зафаќа ситна прашина и помага да се намалат вирусите, бактериите и алергените.